Margarethas tårta

Fruntimmersveckan – Margaretatårta
För 12 personer.

Fira fruntimmersveckan – varje dag

Källa: kokboken ”Tillfällen att njuta en liten smula”
Uppladdad av: Mellanbellan

Ingredienser
Botten:
3 ägg
100 g socker
100 g mjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1 dl grädde
1 dl mjölk
2 äggulor
2 msk socker
1 msk potatismjöl
1/2 vaniljstång

Mandelkanter:
300 g mandelmassa
1—2 äggvitor
50 g mandelspån

Lägg till i inköpslistan
Betyg: 0 röster Visningar: 1009 Sparat: 16
Gör så här
Botten: Smöra och mjöla en bakform (24 cm i diameter). Vispa ägg och socker lätt och luftigt i cirka 5 minuter. Blanda och sikta mjöl och bakpulver, vänd försiktigt ihop dessa med äggsmeten. Fyll i formen och grädda i 175 grader i 30 minuter.

Fyllning: Sjud alla ingredienserna i en kastrull under omrörning tills krämen tjocknat, ta upp vaniljstången och låt krämen kallna.

Montering: Skiva bottnen i tre skivor. Lägg krämen som fyllning mellan skivorna.

Mandelkanter: Riv mandelmassan och blanda den med äggvita tills den blir smidig utan att rinna. Bred 2/3 av smeten över hela tårtan och spritsa resten vackert i mönster. Tryck fast mandelspånen runt tårtans kant och grädda i 200 grader tills den fått fin färg, 7–10 minuter. Dekorera med färska bär och blommor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: